Информация

Зелени и жълти рецепти

Зелени и жълти рецепти

Aптеки „Нота Бене” работят с всички лекарства, съдържащи наркотични или упойващи вещества, отпускани със зелени или жълти рецепти по ЗКНВП.
Защото: Пациентът трябва да получи необходимото му лекарство без затруднения, въпреки изключително трудоемките законови изисквания за аптеката.
термометри, апарати за кръвно, инхалатори, глюкомери

Медицинска техника и консумативи


При нас можете да намерите богата гама от термометри, апарати за кръвно, инхалатори, глюкомери и друга медицинска апаратура на водещи производители. Всички предлагани артикули са с гаранция от производителя от 1 до 5 години.
Защото: На пазара има множество марки и модели, но за нас е важно клиентите ни да са защитени като потребители и да могат да разчитат на гаранционно и следгаранционно обслужване дълго след като закупения от тях модел вече не се произвежда.
лекарства с изтекъл срок на годност

Унищожаване на лекарства с изтекъл срок на годност

Уважаеми клиенти, лекарствата с изтекъл срок на годност се класифицират като „Особено опасни”. Ако се изхвърлят заедно с битовите отпадъци, пряко застрашават здравето на хората и околната среда. За да защитим природата и за ваше улеснение, ви предлагаме да връщате всички лекарства с изтекъл срок на годност обратно в аптека „Нота Бене”, където те ще бъдат унищожени съгласно изискванията Наредба № 28 от 14 Декември 2000 г. за условията и реда за унищожаването, преработването или използването за други цели на лекарствата.
Защото: Въпреки че изгарянето на медикаментите с изтекъл срок на годност е скъпо и трудоемко, попадането им при общите битови отпадъци крие неизмерим риск, както за природата, така и за живота и здравето на всеки от нас.

Медицинска и декоративна козметика

Изборът на подходящ козметичен продукт зависи от редица фактори като тип кожа, пол, възраст, сезон, липса на витамини и още, и още, затова компетентната консултация е винаги необходима. Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящия за вас продукт, без да е задължително продуктът с най-висока цена.
Защото: Медицинската козметика не бива да се избира само по марка, опаковка или цена. Тя съдържа множество активни съставки и винаги трябва да е подбрана лично за клиента.

Био и натурална козметика

В съвременният свят изключително много хора страдат от различни алергични състояния. Известен български педиатър казва: „Всяко второ дете има алергия, всяко трето дете има ТЕЖКА алергия“. Съществуват множество проучвания и научни доказателства в подкрепа на твърдението, че виновник за това е огромното количество химия,с която щедро поливаме телата си – синтетични съставки в козметиката, токсични и канцерогенни консерванти, некачествена храна. А ние сме селектирали за Вас богата гама здравословна, природна, био и СПА козметика, както и ръчно приготвени, бутикови продукти.
 
Защото: Кожата е най-големият ни орган и  всичко, което поставяме върху нея се включва в кръвообръщението и влиза в контакт с всички наши органи и системи.

Етерични масла

Етеричните масла  са успешно прилагани за превенция и лечение на широк  спектър от здравословни проблеми. Етерични масла с терапевтичен профил са тези, които биват изследвани по начина, по който се анализират лекарствените субстанции. Анализите включват изучаване на пълния състав и количества молекули, както и химичните им профили, а качеството се валидира на база международни стандарти, които класифицират съдържанието на молекули в етеричното масло и ги определят като клас фармацевтични съставки, съгласно Европейската фармакопея. 
При нас можете да намерите богата гама от терапевтични масла на международно признати компании в сферата на научната ароматерапия, както и да се възползвате от консултациите на нашите специалисти в областта.
Защото: Ароматерапията е холистичен подход към здравето, който отговаря на принципа „На първо място, не вреди!“, а ние Ви гарантираме селекция от висококачествени, чисти масла,  компетентна грижа и разнообразие от аксесоари!
Приготвяне на лекарства

Приготвяне на лекарства по рецепта / екстемпорални рецепти

За ваше улеснение аптека „Нота Бене” изпълнява всички екстемпорални рецепти в срок от 24 часа в работните дни.
Защото: Има терапевтично незаменими лекарства, които не се предлагат в готови лекарствени форми. Именно тук професионализмът на фармацевта е от изключителна важност. Вие можете да получите вашето лекарство във вашата аптека, а ние гарантираме за правилното му приготвяне, дозиране и съхранение без да ви се налага да обикаляте от аптека на аптека.